Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på mall som visar måtten

Fairtrade Challenge 2021

Falu kommun är en diplomerad Fairtrade City och 6–9 maj deltar Falun i utmaningen ”Fairtrade Challenge 2021”. Detta är en årligen återkommande fikautmaning i samband med World Fairtrade Day. Årets tema är kakao, vilket är grundingrediensen för att göra chokladbollar. Anta utmaningen – tillsammans bakar vi 100 000 chokladbollar för alla barns rätt att gå i skolan. Registrera ditt deltagande på fairtradechallenge.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Baka gärna med Fairtrade-certifierade ingredienser eller köp Fairtrade-certifierat fika och bjud in vänner, grannar och kollegor till en digital Fairtrade-fika via Microsoft Teams eller andra digitala alternativ. Kom ihåg att baka och fika på ett sätt som är lämpligt under rådande pandemiläge. Att välja att fika Fairtrade är ett enkelt sätt att bidra till att odlare och anställda kan förbättra sina arbets-och levnadsvillkor.

Bakom chokladbiten du njuter av finns risken att ett barn har tvingats till att jobba i stället för att gå i skolan. I dag arbetar närmare 1,6 miljoner barn på kakaoodlingar i Elfenbenskusten och Ghana. Just därifrån kommer den största delen av den kakao vi konsumerar i Sverige. Fairtrade innebär att odlarna får en tryggare familjeförsörjning genom ett minimipris som minst täcker produktionskostnaden – och en Fairtrade-premie som odlarna själva bestämmer hur de vill investera. Bland annat används den för att förbättra jordbruket eller för att bekosta barnens skolgång.

Sprid gärna budskapet i dina egna kanaler och utmana fler att anta utmaningen - #fairtradechallenge.

Sidan uppdaterad 2021-04-30