Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre elever på gymnasium i korridoren.

Beställ betyg och intyg

På den här sidan hittar du information om hur du beställer betyg och intyg om skolgång. Vi skickar inte betyget digitalt utan endast på papper.

Gymnasieexamen och nationell betygsdatabas

Överföring av examensdokument till antagning.se

De flesta av landets gymnasieskolor för över gymnasieexamen till en nationell betygsdatabas.

Dina betyg förs däremot inte över förrän du har gjort en anmälan på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det brukar ta ett par dagar för betyget att föras över.

Måste jag själv skicka in dokument till antagning.se?

Sedan hösten 2012 förs slutbetyg automatiskt från den gymnasiala vuxenutbildningen över till den nationella betygsdatabasen. Har du ett slutbetyg från gymnasiet utfärdat år 1999 eller senare kan det finnas i betygsdatabasen, förutsatt att din skola var ansluten när du gick ut.

Om du gick ut gymnasiet eller läste klart på Komvux innan din skola anslöt sig, finns ditt betyg inte med i betygsdatabasen. Du måste själv ta reda på om din skola är ansluten till databasen och om ditt slutbetyg eller din examen från Komvux finns med innan du laddar upp eller skickar in några betyg till antagning.se.

Samlat betygsdokument 

Har du ett samlat betygsdokument från gymnasiet med kurser som inte ingår i ditt slutbetyg, till exempel särskild prövning, så finns de inte i nationella betygsdatabasen utan du måste själv ladda upp det.

Beställ betyg och intyg från kommunarkivet

Du kan beställa betyg från både kommunala skolor och friskolor från kommunens centralarkiv. OBS! Centralarkivet har inte betyg från innevarande år. 

Vi tar emot din beställning och hanterar den skyndsamt. Det kan ta några dagar beroende på efterfrågan. Vi tillhanda har handlingarna enligt ditt önskemål. Vill du hämta här på plats, ringer vi direkt när vi har handlingarna i handen redo för avhämtning. Vill du få det hemskickat via post, skickar vi handlingarna direkt när de är klara. Observera att postgången kan ta någon dag extra.

Så här gör du

Formulär

I formuläret kan du beställa betyg och/eller intyg av skolgång. Du har rätt att få ut en kopia på ditt betyg eller ett utdrag ur betygskatalogen om det finns i kommunarkivet (finns ej för innevarande år).

Viktigt om namn

Det är viktigt att du fyller i formuläret med kompletta uppgifter. Om du har bytt namn eller efternamn efter skolgången måste det namn som man hade under skolgången uppges.

Personuppgifter

I samband med att du beställer betygskopior medger du att Falu kommun får behandla personuppgifter om dig enligt personuppgiftslagen (PUL). Du har rätt att, på skriftlig begäran, få information om och rätta till de uppgifter som behandlas.

Sidan uppdaterad 2021-05-07