Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

en barnhand håller en klump vit lera

Kulturskolan

Välkommen till oss!

På Kulturskolan kan du få spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst.

Vi träffar drygt 1100 barn och ungdomar varje vecka i vår undervisning inom musik, dans, teater, och konst

Följ Kulturskolan på Facebooklänk till annan webbplats.

Läsåret 2019-2020

Undervisningen startar vecka 36 om du inte får besked om något annat av din lärare. För första gången sedan vi flyttade till Kulturhuset tio14 har vi alla verksamheter på plats i huset, inklusive alla våra blåsorkestrar!

Kulturhuset tio14

Första etappen av kulturhusets renovering klar! De flesta av våra verksamheter är våra nya lokaler i Kulturhuset tio14länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster .

All dansundervisning kommer också det här läsåret att vara på Kulturhuset. Även våra blåsorkestrar kommer att repetera i huset i höst och det ser vi fram emot! Vi väntar ivrigt på att etapp två ska komma igång så att all vår verksamhet kan få plats i Kulturhuset!

Våra övriga erbjudanden!

Verksamhet för yngre barn

Vi erbjuder verksamhet för de yngsta vilket inkluderar Sagolek, Festlig fredag, Babysång och Färg- och formlek. Dessa aktiviteter är för familjer med små barn på dagtid. Det är gratis och ingen anmälan behövs.

Verksamhet i grundskolan

Vi har projekt i grundskolan där våra lärare erbjuder bland annat konstvisningar och dramapedagogik. Vi besöker även skolorna med våra Kulturteam där vi använder de estetiska ämnenas olika inriktningar och uttryck, i syfte att stärka gruppen och främja språket.

Musikteori

Vi erbjuder gratis undervisning i musikteori!

Undervisningsform och avgifter

Undervisningsform

Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen.

Undervisning på skoltid

Undervisning under skoltid kommer att erbjudas i dialog med rektor, lärare och föräldrar. Våra lärare åker till grundskolor där de har tre och fler elever i första hand.

Avgifter

Läsa om kostnader under sidan Avgifter.

Läsårstider

Kulturskolan följer grundskolans läsårstider.

Kö till ämneskurser

Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att en plats ska bli ledig. Läs mer om dessa på sidan Kulturskolans kö.

Du kan ställa dig i kö till vår instrumentalundervisning när du går i årskurs 2. På vissa instrument, dans, kör och suzuki-undervisning tar vi även in yngre elever.

Två tjejer står med sina gitarrfodral på ryggen och en tjej sitter på golvet och gör segertecken med handen

Anmälan och uppsägning av plats

Anmälan

Anmälan till Kulturskolan

Uppsägning av plats

Uppsägning av platsöppnas i nytt fönster

Hur vet jag om jag fått en plats?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen. Ibland kan det också bli en plats ledig under terminen, även då hör vi av oss till dig. När du har fått en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad sedan utgår full terminsavgift.

Vad händer just nu på Kulturskolan?

Aktuella konserter och evenemang på Kulturskolan

Kontakt

Kontakta gärna oss via kommunens kontaktcenter. Du hittar deras uppgifter under sidans kontaktikon på sidans verktygsfält (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2019-09-13