Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

fem tjejer hoppar i ett danssteg i ett undervisningsrum. En yngre tjej står i dörröppningen.

Kulturskolan

Välkommen till oss!

På Kulturskolan kan du spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst och slöjd.

Vi träffar drygt 1100 barn och ungdomar varje vecka i vår undervisning inom musik, dans, teater, och konst.

Den största delen av vår verksamhet finns i Kulturhuset tio14!

Följ Kulturskolan på Facebooklänk till annan webbplats.

Med anledning av Covid19

Vi tror att det är viktigt för barn och unga att vardagen är så normal som möjligt trots den rådande pandemin, och vi tror att aktiviteterna på Kulturskolan bidrar till folkhälsa och välmående. Därför har Kulturskolan i Falun fortsatt öppet i höst.   

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och genomför riskbedömningar inför varje planerad konsert och evenemang samt i den dagliga verksamheten, för att säkerställa att det genomförs på ett säkert sätt. Åtgärder efter riskbedömning innebär bland annat att vi möblerar glesare, reglerar avstånd mellan deltagare, använder rum med större ytor och vädrar rummen enligt nya rutiner. I Kulturhuset tio14 vill vi att alla hjälps åt att minska smittspridningen. Tillgång till toaletter och tvättmöjligheter god, vilket vi alla ska nyttja.   

Tänk extra på följande punkter när du ska besöka oss:  

 • Tvätta händerna inför varje lektion/aktivitet på Kulturskolan.   
 • Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk, det gäller både personal och elever.   
 • Om du som anhörig är i riskgrupp eller har symtom - följ inte med till barnets aktivitet på Kulturskolan. 
 • Håll avstånd och respektera möblering i rummet.  
 • För att undvika trängsel på platser där barn och familjer väntar på sin aktivitet ber vi dig att nyttja hela Kulturhusets ytor, eller om möjligt vänta utanför. Medföljande till små barn i danslek och Suzukiverksamhet bör dock hålla sig nära för att finnas tillgängliga vid behov.    

Hur påverkas jag som har lektion i Kulturhuset tio14  
Din lektion kan vara flyttad till ett annat rum som är större, placering mellan andra deltagare kan vara annorlunda, du bör tvätta händerna inför varje lektion och du bör vara uppmärksam på om du själv har förkylningssymtom och i så fall stanna hemma.  

Har du hellre lektion på distans? 
Kontakta din lärare för att se om ni kan hitta en digital lösning som fungerar för er båda. Om den fysiska lektionen ersätts med distansundervisning, räknas den in i det garanterat antal tillfällen som ingår i terminsavgiften.   

Har du lektion på annan plats än i Kulturhuset tio14? 
Vi följer samma rekommendationer som ovan. 

Ett stort tegelhus med en mörk himmel ovanför med blixter och åskmoln

SPÖKVANDRING på Kulturskolan!

Onsdag 28 oktober i Kulturhuset tio14

 1. Spökvandringen är gratis och tar ca 30 minuter
 2. Biljetter hämtas i informationen på Stadsbiblioteket fr.o.m fredag 16/10 t.o.m tisdag 27/10. Begränsat antal biljetter, 20 platser per vandring.
 3. Det är 4 tider för vandringar:
 • 16:30 för barn/unga födda 2008-2010
 • 17:00 för barn/unga födda 2008-2010
 • 18:30 för ungdomar födda 2007 och äldre
 • 19:00för ungdomar födda 2007 och äldre

Spökvandringarna är i första hand för barn och ungdomar, vuxna får följa med endast i undantagsfall, men kan annars vänta i nära anslutning till spökvandringenPDF.

Övrig verksamhet

Verksamhet för yngre barn

Vi erbjuder verksamhet för de yngsta vilket inkluderar Sagolek, Babysång och Färg- och formlek. Dessa aktiviteter är för familjer med små barn på dagtid. Det är gratis men eftersom det är begränsat antal platser behöver du anmäla dig för en hel termin via anmälanöppnas i nytt fönster

Obs! Höstterminens Sagolek är fullbokad. Om du vill ha en plats på vårterminen kan du anmäla dig nu till "Sagolek vårtermin" och skriv också om du vill komma kl 10.00 eller 11.00.

Verksamhet i grundskolan

Vi har projekt i grundskolan där våra lärare erbjuder bland annat konstvisningar och dramapedagogik. Vi besöker även skolorna med våra Kulturteam där vi använder de estetiska ämnenas olika inriktningar och uttryck, i syfte att stärka gruppen och främja språket.

Musikteori

Vi erbjuder gratis undervisning i musikteori!

Undervisningsform och avgifter

Undervisningsform

Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen.

Undervisning på skoltid

Undervisning under skoltid kommer att erbjudas i dialog med rektor, lärare och föräldrar. Våra lärare åker till grundskolor där de har tre och fler elever i första hand.

Avgifter

Läsa om kostnader under sidan Avgifter.

Läsårstider

Kulturskolan följer grundskolans läsårstider, även när det gäller studiedagar och lov.

Kö till ämneskurser

Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att en plats ska bli ledig. Läs mer om dessa på sidan Kulturskolans kö.

En tjej får prova att blåsa i en klarinett som en lärare med grön tröja och keps, håller i.

Anmälan och uppsägning av plats

Anmälan

Anmälan till Kulturskolan

Uppsägning av plats

Uppsägning av platsöppnas i nytt fönster

Hur vet jag om jag fått en plats?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen. Ibland kan det också bli en plats ledig under terminen, även då hör vi av oss till dig. När du har fått en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad sedan utgår full terminsavgift.

Kontakt

Kontakta gärna oss via kommunens kontaktcenter, telefonnummer 023-830 00 eller e-post kontaktcenter@falun.se.

Sidan uppdaterad 2020-10-12