Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

besökare i fårhagen

Falu Naturskola

Naturskolan är inte en skola utan ett arbetssätt. Tanken är att stötta och uppmuntra pedagoger att hitta roliga sätt att öka elevernas kunskap och förståelse om naturen och hållbar utveckling.

  • Vi har verksamhet för förskolor, skolor och familjedaghem.
  • Vi har verksamhet för pedagoger med fortbildning och inspirationsträffar.
  • Vi arbetar med flera spännande klassrum: till exempel sjön Vällan vid Lilltorpet, kulturlandskapet på Dikarbacken och Världsarvet Falun.
  • Vi lånar ut utrustning för undervisning, undersökning och utomhusverksamhet.

Lär in ute

Vi arbetar efter mottot Lär in ute och använder alla sinnen för inlärning. Det är roligt, engagerande och skapar en djup förståelse. Positiva upplevelser i naturen är grunden för att kunna ta till sig miljöfrågorna. Det gäller såväl barn som vuxna.

Naturskolan i Falun

Falu Naturskola grundades 1989. Vi är en av landets 90 naturskolor och tillhör Naturskoleföreningen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vårt kontor är beläget vid Lilltorpets badplats. Vi finns normalt på plats vardagar klockan 08.00-16.00 men är ofta ute på olika uppdrag så ring gärna innan du gör ett besök.

Dikarbacken

Nu har lammen och kultingarna kommit! Välkommen till Dikarbacken för att se hur de skuttar omkring i hagen.

På morsdag 26 maj har vi gratis aktiviteter för hela familjen. Bland annat kan man ta med mamma på skogs-spa, träffa våra djurmammor och deras barn, fika som Dikarbacksföreningen bjuder på och historievandring med Daniels Sven Olsson. Välkommen mellan kl. 11-14. Parkering vid Lilltorpet - därifrån kan barnen åka häst och vagn till Dikarbacken!

I kulturlandskapet Dikarbackenöppnas i nytt fönster kan allmänheten besöka naturskolans djur året runt. Djuren hjälper till att hålla landskapet öppet och ingår i naturskolans pedagogisk verksamhet.

Nyhetsbrev

Vårprogrammet Dikarbacken 2019PDF

Vårprogrammet Lilltorpet 2019PDF

30-års jubileum

Vi firar 30 år 2019! Utöver våra vanliga program för skolor och allmänheten kommer vi även att bjuda på lite extra för att fira vårt jubileum. Under april har vi program för årskurs 4 och årskurs 2. På påsklovet har vi lammvisningar för allmänheten och djurmorgon för barn 9-13 år torsdag 25 april (anmälan till britt.lundberg@falun.se, 023-821 00).

Falu Naturskolas logo är en uggla
Sidan uppdaterad 2019-05-16