Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En massa människor går i solen i naturen

Falu Naturskola

Naturskolan är inte en skola utan ett arbetssätt. Tanken är att stötta och uppmuntra pedagoger att hitta roliga sätt att öka elevernas kunskap och förståelse om naturen och hållbar utveckling.

  • Vi har verksamhet för förskolor, skolor och familjedaghem.
  • Vi har verksamhet för pedagoger med fortbildning och inspirationsträffar.
  • Vi arbetar med flera spännande klassrum: till exempel sjön Vällan vid Lilltorpet, kulturlandskapet på Dikarbacken och Världsarvet Falun.
  • Vi lånar ut utrustning för undervisning, undersökning och utomhusverksamhet.

Lär in ute

Vi arbetar efter mottot Lär in ute och använder alla sinnen för inlärning. Det är roligt, engagerande och skapar en djup förståelse. Positiva upplevelser i naturen är grunden för att kunna ta till sig miljöfrågorna. Det gäller såväl barn som vuxna.

Naturskolan i Falun

Falu Naturskola grundades 1989. Vi är en av landets 90 naturskolor och tillhör Naturskoleföreningen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vårt kontor är beläget vid Lilltorpets badplats. Vi finns normalt på plats vardagar klockan 08.00-16.00 men är ofta ute på olika uppdrag så ring gärna innan du gör ett besök.

Aktiviteter

Höstvandring
Tisdag 27 oktober 2020 kl. 11.00

Häng med på Naturskolans vandring på Jungfruberget. Vi räknar med att vara ute och röra på oss i ca 4 timmar, i skönt tempo, med chans att lära känna nya människor. Ungefär halvvägs stannar vi och njuter av vårt medhavda fika (var och en tar med sitt eget fika) runt en sprakande eld.

Kostnadsfritt!
Ålder: från åk 7 och uppåt, även vuxna är välkomna!
Plats: Jungfruberget. Samling vid änden av stora gratisparkeringen mot Åsbo.
Anmälan senast 25/10 med namn, mejladress, ålder och telefonnummer till naturskolan@falun.se
Ytterligare information skickas innan vandringen.
Max 25 deltagare
Välkomna!

Höstlovsmorgon med våra djur
Onsdag 28/10 kl. 8.00 - 10.00

Höstlovslediga barn/unga från 10 år och äldre är välkomna att hjälpa till med morgonsysslorna. Djuren ska ha hö och strö och klapp och kel. Vi avslutar med en fikastund i tältkåtan, ta med eget fika, sittunderlag och ha oömma kläder och stövlar.

Kostnadsfritt!

Tillgänglighet: Utomhusterräng och utedass.

Föranmälan senast 26/10 till naturskolan@falun.se. Vi vill veta barnets namn, ålder och telefonnummer till vårdnadshavare.

Frågor/mer info: kontakta naturskolan via Kontaktcenter, tel 023-830 00.

Dikarbacken

I kulturlandskapet Dikarbackenöppnas i nytt fönster kan allmänheten besöka Naturskolans djur året runt. Djuren hjälper till att hålla landskapet öppet och ingår i naturskolans pedagogisk verksamhet. På sommarhalvåret flyttar djuren runt hela tiden. Man hittar information om vart man kan hitta Naturskolans olika djur på tavlorna. 

Sidan uppdaterad 2020-10-21