Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En massa kor

Falu Naturskola

Vi firar 30 år 2019! Utöver våra vanliga program för skolor och allmänheten kommer vi även att bjuda på lite extra för att fira vårt jublieum.

Naturskolan är inte en skola utan ett arbetssätt. Tanken är att stötta och uppmuntra pedagoger att hitta roliga sätt att öka elevernas kunskap och förståelse om naturen och hållbar utveckling.

  • Vi har verksamhet för förskolor, skolor och familjedaghem.
  • Vi har verksamhet för pedagoger med fortbildning och inspirationsträffar.
  • Vi arbetar med flera spännande klassrum: till exempel sjön Vällan vid Lilltorpet, kulturlandskapet på Dikarbacken och Världsarvet Falun.
  • Vi lånar ut utrustning för undervisning, undersökning och utomhusverksamhet.

Lär in ute

Vi arbetar efter mottot Lär in ute och använder alla sinnen för inlärning. Det är roligt, engagerande och skapar en djup förståelse. Positiva upplevelser i naturen är grunden för att kunna ta till sig miljöfrågorna. Det gäller såväl barn som vuxna.

Naturskolan i Falun

Falu Naturskola grundades 1989. Vi är en av landets 90 naturskolor och tillhör Naturskoleföreningen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vårt kontor är beläget vid Lilltorpets badplats. Vi finns normalt på plats vardagar klockan 08.00-16.00 men är ofta ute på olika uppdrag så ring gärna innan du gör ett besök.

Dikarbacken

I kulturlandskapet Dikarbackenöppnas i nytt fönster kan allmänheten besöka naturskolans djur året runt. Djuren hjälper till att hålla landskapet öppet och ingår i naturskolans pedagogisk verksamhet.

Nyhetsbrev

Vårprogrammet Dikarbacken 2019PDF

Vårprogrammet Lilltorpet 2019PDF

Sidan uppdaterad 2019-03-15